Surfeglede

Freeride er surfeglede for alle i praksis. Vi er interessert i bilder og historier, gjerne fra steder hvor det er fint å brettseile både i Norge og i utlandet. Skriv og Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Are_GrottumFreeride.jpg

Freeride

Alle i klubben er freeridere, de fleste er kun det. Freeridere seiler for kos og moro i all slags vind og vær. Flott klubbmiljø for dette!

Freeride handler om det alle også gjerne gjør – være ute på fjorden alene, med surfevenner eller med familien. 

Når du seiler brett som for kos og som treningsøkt, ja da er det freerideseiling du driver med. 

 

De aller fleste i klubben gjør dette, uansett om de også deltar i andre, organiserte aktiviteter.

Som fririder drar du bort til Rolfstangen for å seile og hygge deg. Mange har brettplass som de henter fra, andre kjører enten ned brettet eller bærer det ned. Mot depositum kan medlemmer få nøkkel til bommen for å kjøre ned. 

 

I våtdrakt er vi alle like

Det sosiale er viktig. Etterhvert så blir du kjent med folk på navn og ansikter. Alle er vi like i våtdrakt og med et eller annet ubestemmelig seilbrettredskap, uansett alder, nasjonalitet, kjønn, jobb og pengebinge. Det er noe veldig folkelig og hyggelig over det der. Kanskje er dette noe av bakgrunnen for at miljøet i klubben er så åpent og inkluderende som det er. 

Seiler du brett, så er det dessuten lett å komme i prat med folk. Hvor mye blåser det? Hvor stort seil rigger du i dag? Vet du hvordan jeg gjør noe med dette her? Veldig mange er interesserte i å hjelpe og fortelle. Her henger det dessuten rundt en del folk som er brettseilere, men ikke helt har ben og helse til å være utpå fjorden mer. Det er utrolig hyggelige og de er store ressurser for alle som trenger å høre en skrøne, tips om rigging, hvorfor finner spinner ut i høye hastigheter, hvordan man får reparert en sprekk og mye mer. 

 

Full fart

Noe som også er freeride, er racing frem og tilbake i fjorden så fort det går og i mest mulig vind. Noen av oss dukker ikke opp i bukta uten at det blåser minst 5-6 meter i sekundet. Det er riktig moro når det går unna og en idrett hvor du sikkert brenner av en god porsjon kalorier uten å oppleve det som særlig uttærende og iallfall ikke kjedelig.  

Dessuten er det moro og elegant å se på, særlig powerjiiber – ja, på akkurat det området er noen mer elegante enn andre.  

 

Ut på tur

Folk i klubben blir gode venner gjennom årene. Mange drar på tur sammen og ønsker andre velkommen med. Det kan være til hytta, eller et vinterlig avbrekk til varmere steder med gode seilbrettforhold - ofte utleie. Dette er vi interessert i å høre erfaringer om. 

 

 

 

Finn kurs og aktiviteter! Klikk på dager med farge

man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Været ute i fjorden