JenterWindsurfingOslo.jpg

Regattatrening

Ole-Jacob har regattatrening på tirsdager, start kl 1730. Både for aktive regattaseilere og debutanter. Det vil bli arrangert starttrening, kryssstrategi og teknikk, seiltrimming, pumpetrening m.m.

I år, som i fjor, utfordret Snarøya Surfdudes Lady surferne som holder til i Lysakerfjorden til The Challenge.

Dudes

En uformell og morsom regatta i stafettform med "annerledes-regler". Her er det mulig å benytte hjelpemidler (kaste kort) mot motstanderen dersom man ligger bak. Kort som "no dagger" (seiling uten kjøl) og "downsize" (seil med 2,5 kvadrat) ble benyttet i løpet av dagen. Hele 16 deltakere på hvert lag stilte. Og i år, som i fjor, gikk Lady Surf av med seieren.

Damene ledet lenge, og gutta benyttet alle kortene sine for å komme inn i kampen igjen. Etter en feil veksling, ble damene ilagt straff med ekstra runde rundt banen. Snarøya Sufdudes tok da ledelsen. Til da hadde damene ligget foran, uten mulighet for å kaste kort mot motstanderen. Selv om målsettingen var å komme seg gjennom stafetten uten å benytte noen av hjelpemidlene, måtte damene ty til kortene når siste etappe skulle seiles av Snarøya Surfdudes. Den erfarne seileren, Einar Bleikvin, ble den som måtte seile siste etappe både uten kjøl og med 2,5 kvadrat. Jentene fikk dermed ingen utfordringer med også å kassere seieren i år.

I motsetning til i 2013, da det praktisk talt var vindstille og strålende sol fra skyfri himmel, var det i år ruskevær og godt med vind. Damene viste at torsdagstreningen har hjulpet godt på, og at selv om de vant pumperegattaen i fjor, mestret de også både regn og vind.

Speakern
Banen var satt av Sigurd Skaug. Selv om Sigurd er i trenerteamet til damene, backet han opp deltakere fra både Snarøya Surfdudes og Ladysurf fra båten underveis. Dagens eminente speaker var i år, som i fjor, Per Gunnar Haugen. Per Gunnar holdt god kontroll på alle deltakerne, vekslingene og hjelpemidlene underveis i regattaen.

Både Snarøya Surfdudes og Ladysurferne har trent flittig siden i fjor. Hjelpemiddelet "Freak out" ble pent liggende i konvolutten i år. Det betyr at ingen av deltakerne fikk panikk underveis og trengte en reddende lagkamerat for å fullføre etappen sin. Dette viser fremgang fra i fjor.

Så gjenstår det bare å se om Ladysurf drar i havn pokalen også neste år, eller om Snarøya Surfdudes vil legge seg i hardtrening for endelig å "hamle opp" med damene.  winners


Finn kurs og aktiviteter! Klikk på dager med farge

man tir ons tor fre lør søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

LBK på Facebook

Antall besøkende