Dugnaden - vårens høydepunkt - ble avviklet i dag med stor suksess. Flott oppmøte og vi fikk gjort en masse. 

Tusen takk til alle som bidro på dugnaden den 10. mai. Værgudene var på vår side og alle de positive og glade fremmøtte kostet, ryddet, vasket, klippet, saget, kuttet, raket og kjørte vekk flere lass med kvist og annet.

Dugnadsgeneral Christian sørget for fordeling av oppgaver og avsluttet det hele med en auksjon av "antikt" utstyr. Noen heldige fikk med seg klenodier til en god pris. Neste gang lover vi også grilling av pølser til arbeidsfolket.

Ekstra takk til Erik!

Innsatsen til plassjef Erik K. skal dog heller ikke stikkes under stol. Selv dugnadsgeneralen må erkjenne at den egentlige generalen er Erik. Erik har planlagt, gjort masse forarbeid og gjennomførte egen mini-dugnad noen dager før med steinfjerning i fra bukta. Han møtte opp tidlig med henger og mobilt mekanisk verksted og redskapsbod.

Mens andre ivrige sjeler snek seg unna allerede i 17-18-tiden, kjørte Erik siste lasse fra klubben kl. 19.39 med assistanse av sønnen Sverre. Før det, mens vi andre gikk mer og mer over til dugnadsprat, hadde Dag Hansen som sedvanlig stilt opp med bil og kjørt hengerlass bil Bygdøy. Erik fortsatte med ekstra dugnad ni timer på mandagen med bortkjøring av piggtråd, stolper og all nettingen. 

Sånn som dette holder Erik egentlig på ganske så mye, år etter år. Det er ingen selvfølge. Redaksjonen har fått en velfortjent påminnelse om dette, og bruker litt ekstra plass her i dugnadsartikkelen for å få dette skikkelig godt frem. Erik er en handlingens mann og ordner opp, men ta sjansen en dag og spør: Noe jeg kan gjøre, Erik?

sjefene2

Dugnadsmarskalk Erik K. med hans løpegutt dugnadsgeneral Sømme. Bildet er tatt under deres favorittsyssel - dugnad - høsten 2013. 

Tidlig ute

Noen ivrige sjeler var i gang allerede kl. 10 med alle tiders dugnadsbegrunnelse; de måtte rekke to dugnader i løpet av dagen. Enkelte stilte i løpeantrekk for å dra rett til Holmenkollstafetten. Andre med grensakser, spader, river, trillebårer, krafser og iver. 

Det ble så fint!

Vi fikk ryddet hele området meget bra. på arbeidslisten var feiing av takene på nordre containerrekke, fjerning av gjerde langsmed veien og opprenskning av skråningen nedenfor veien. Styrecontaineren ble rengjort med utgangspunkt i et meget godt potensial for rengjøring.

Brettcontainerne ble feiet og dillet med, og utstyret til alle som ikke var tilstede ble solgt eller kastet. Det siste var bare en spøk, men uvanen med å sette seil og ustyr inne på gulvet i containerne vil vi til livs. Det er nå utnevnt containeransvarlige som kan følge med på slikt. 

Enkelte forbipasserende naboer uttrykte glede over arbeidet som ble gjort og takket for resultatet. 

Thorvald, Christine og Freddy til tjeneste.

 

Cecilie ved godt mot i A-contaieneren, her er det kun klorin som gjelder

 

Her rakes det....

 

og busker klippes...

 

Dugnadsgeneralen fryder seg over innsatsen;

 

Alt skal kjøres vekk, her er det bare å jobbe på...

 

 

Blide dugnadsjenter stiller opp for fotografen.;

 

 

Dagens yngste medhjelper

 

 

Stranda er helt strøken, nesten som på prospektet...

 

Høyt tempo her

 

Buskene klippes og vi kan skimte at vinden er på vei...

 

..ikke tid til å stoppe nå

 

Thomas og Jakob poserer villig for fotografen

 

Dag og Thovald kjemper med kvistene

 

Det nærmer seg slutten

 

OleJ og Thomas har tatt pause, og vi skimter en linselus i bakgrunnen

 

Glad dugnadsgjeng, Jiri, Freddy, Knut og Øyvind

 

Dugnadens tøffeste solbriller på Espen og Tor

 

...da var skolecontaineren også strøken.

 

Ålreit, slåmaskinen og familien bak – dugnadens mest ettertraktede!

Auksjon hvor den våtdraktkledde fikk tilslaget – fordi det var hans brett og det ikke var til salg. Et kupp!

 

 

Auksjonens mest populære objekt – ikke auksjonarius, men brettet som det ble budkamp om før den stoppet på 30 kroner! Eller var det 40? Uansett, et røverkjøp.

Muligens var det beste ved auksjonen..... stemningen!