Så lenge du bedriver organisert idrett, er du forsikret gjennom Norges Idrettsforbund og If. Freeriderne får seile sin egen sjø, med det gjør de jo uansett.

Vi har fått spørsmål om i hvilken grad LBK har forsikring for våre medlemmer.

Det korte svaret er ja for ulykke, nei for brett / rigger.

Norges Idrettsforbund har sammen med If utviklet en standard forsikring for idrettslag, og vi har valgt å gå inn på slik avtale.

Les mer informasjon om forsikringen.

Organisert idrett

Forsikringen gir utbetaling ved død eller invaliditet under trening og konkurranse, men det understrekes at dette er en ganske nøktern forsikring. Spesifikt utbetales opp til kr 300 000 ved invaliditet, og kr 50 000 ved død. Forsikringen krever fast medlemskap i norsk folketrygd.

Forsikringen dekker kun såkalt organisert idrettsutøvelse. Individuell brettseiling, f.eks. turseiling, freeride, eller seiling på hytta, vil sannsynligvis ikke falle inn under dette – ikke en gang om man seiler i sluttet orden.

Dekket på dugnad

Vi har også som del av samme forsikring ansvarforsikring, noe som er relevant for våre medlemmer ved deltakelse på dugnad eller ulike aktiviteter. Dette er også relevant ved KM og tilsvarende arrangementer, dersom det rettes krav mot LBK fra deltaker eller funksjonær. Forsikringen dekker både personskade og tingskade. Maks utbetaling er kr 10 000 000.

Styreansvar

I tillegg til dette har vi styreansvarsforsikring, NIF-pålagt kriminalitetsforsikring (dvs. underslagsforsikring), lovpålagt yrkesskadeforsikring for våre instruktører, tingforsikring for Klubbens eiendeler (dvs. brann, tyveri, og skade), og kaskoforsikring for våre båter / motorer.

Noter at vi ikke har gått inn på en ordning for å forsikre medlemmenes brett og rigger i container. Sjekk med ditt eget forsikringsselskap om du har dekning for dette i hus/hjemforsikring.

Sjekk ut sjæl

I LBK bruker vi redningsvest og gambler ikke på at vi er forsikret. Sett deg inn i sakene. Komplette forsikringsdokumenter kan du få se ved å kontakte med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..