Kystverket har gitt klarsignal for utplassering av vindmåler på sjømerket utenfor Rolfsbukta. LBK Vindmåler- og webcamgruppe har fått tilsagn om midler fra klubbeledelsen om å forsøke å få dette til.

LBK Vindmåler- og webcamgruppe har som visjon å tilby medlemmer av LBK mest mulig relevante vindmålerdata og bilder. Dette virker inspirerende for brettseilingsidrettsglede, motiverende for å ta brettet ut på fjorden, er taktisk relevant ved regattaer, er viktig for valg av seil og trimming av dette, gir et godt grunnlag for selvskryt og kan samtidig medvirke til sikkerhet gjennom at medlemmer får et grunnlag til å vurdere brettseilingsforholdene presist før de begir seg ut på fjorden.

Ikke en gang i det skjulte har Ole-Jacob Skjerven lenge hatt en våt drøm om vindmåler på sjømerket utenfor. Nå har LBK Vindmåler- og webcamgruppe latt seg inspirere av ham til å henvende oss til Kystverket. Kystverket har gitt et meget gledelig klarsignal for utplassering av måler på visse og helt rimelige premisser.

Gruppen er rimelig fornøyd med teknologien vi i dag bruker. Den viser i dag vind (pluss mer) lokalt på konsoll/display i klubben og leverer data til vår egen web via vindsiden.no som vi har et fint samarbeid med. Teknologien kan i praksis for oss bare formidle informasjon fra én vindmåler om gangen. Gruppen satser derfor på å sette ut en ny måler på sjømerket og at dette blir hovedmåleren. Dersom den svikter, har vi flaggstangmåleren i reserve.

Behovet for ny plassering har med hindre for vinden ved dagens plassering i flaggstanga. Selv ved de vanligste, mest stabile vindretningene vil måleren i dag stå litt i skygge slik at den ikke gjenspeiler de faktiske vindforholdene.

Gruppens prosjektdirektør for vindmåler, Thomas Hauge, har bragt på det rene at avstanden fra konsollet vårt til merket (Rolvstua HIB) er ca. 370 meter i luftlinje med fri sikt. Avstand mellom flaggstang og merke er ca. 330 meter. Senderen vi har er oppgitt til å klare 300 meter, men ifølge leverandør kan det fint hende 370 meter også går. Dette vil vi teste. Går ikke dette, vil vi trenge en trådløs repeater.

LBK Vindmåler- og webcamgruppe vil fremover jobbe med dette ut i fra tilgjengelig arbeidskapasitet.

Vil du være med i gruppen? Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Det viser seg at gruppen også tar en del annet, teknologisk ansvar. Kan du datagreier inkludert webutvikling/Joomla etc. så hør gjerne fra deg.