LBK deltok mannsterke med både Cato, Grim og Per Gunnar, på årets høstkonferanse i Bærums idrettsråd. Her er styreleders oppsummering og presentasjonen kan du se her >>

Presentasjon2014"Da vi ankom traff Cato varaordfører Udnes som tiltalte med fornavn (han husket det!) og bekreftet at de ville komme på befaring den dagen reguleringsplanen skulle behandles og han regnet med at det ville skje i november. Udnes bekreftet november i plenumsdiskusjonen senere på kvelden.

Konferansen startet med innlegg og diskusjon om Idrettens plass i lokalpolitikken i Bærum som en oppkjøring til neste års kommunevalg. LBK fikk ordet tidlig i diskusjonen og vi ba om at hele panelet av politikere kunne uttale seg om ”Parkering i forbindelse med idrettsanlegg”. Vi fikk svar som med unntak av V og SV gikk som følger: Primært ønsker kommunen å bygge nærmiljø anlegg for idretten der det ikke skal være nødvendig med bilkjøring. Men de forsto at om man skulle ha en seilbåt med seg, så kunne man ikke ta bussen. For anlegg som lå spesielt plassert for sporten (for eksempel ved sjøen) og altså ikke var et lokalt nærmiljøanlegg måtte man ta hensyn til det. Men, generelt påpekte alle at det ikke var bærekraftig å basere transport til alle formål på privatbiler og at alle måtte bidra til å løse denne utfordringen.

Bærum Seilforening var også sterkt representert med 3 mann og vi hadde gode diskusjoner med dem, Eystein Weltzien og Idrettsjefen i BK; Dag Stien. En konklusjon som Weltzien satte pris på er at BS og LBK ber om felles formøte med Planutvalget når regulering av Rolfsbukta nord kommer på kartet (forhåpentligvis) i november i år. BS forventet som oss at kommuneforvaltningen ikke ville legge inn alle deres ønsker så det blir viktig å få politikerne til gi oss bedre vilkår enn forvaltningen legger opp til.

Ferge trafikken fra Sjøflyhavna starter nå i november og det vil gi både oss og BS utfordringer mht sikkerhet for våre seilere. Dette vil være en fin sak for et videre samarbeid med Bærum Seilforening.

Grim; Linda og Per Gunnar hadde laget en knall flott presentasjon av hva vi gjør for å rekruttere barn og unge. Presentasjonen ble meget vellykket og vi fikk mange gode kommentarer etterpå – tom forespørsel fra en klubb om å møte oss for å lære. Vi avsluttet presentasjonen med å vise bilder av vårt ønskede klubbanlegg med klubbhus, brygger og brettlager med parkering på toppen. Dette anlegget ligger nå inne som prioritert med finansiering fra BIR, tippemidler og MVA forskuttering i 2016 forutsatt regulerings vedtak.

Tre kjekke karer i LBK gensere var svært fornøyd med konferansen og den mottagelse budskapet fra LBK fikk i BIR."

Finn kurs og aktiviteter! Klikk på dager med farge

LBK på Facebook

Antall besøkende