Lysakerfjorden Brettseilerklubb (LBK) er en av Norges og Nord-Europas største brettseilerklubber. I vårt flotte og inkluderende miljø er alle brettseilere fra nybegynnere til regattaseilere velkomne. Vi har flotte forhold for brettseiling på Rolfstangen på Snarøya og jobber med utvidelse med nytt klubbanlegg. 

Brettseilermiljøet til LBK er unikt på flere måter. Miljøet utgjøre en miks av unge, unge voksne, erfarne og klasse 80 år+. Her er det også en miks av organiserte og uorganiserte aktiviteter, samt av ulike brettseilere inkludert Raceboard-regattaseilere, freeridere og kursdeltakere. 

LBK holder til på Fornebu på Snarøya i Bærum (se kart her<http://kart.gulesider.no/m/pG1dW>). Vi har også en del medlemmer fra Oslo og lengre østover, og fra Asker og lengre vestover.

Dagens klubbanleggebestår av brettlager for våre medlemmer, spyle- og tørkeplasser for seil, platting for prat og pause og tidvis betjent kiosk. Vi jobber med å bygge nytt klubbanlegg (planlagt byggestart i 2017).  

 

Seilforhold og aktiviteter

Fra Rolfstangen er det generelt sett gode seilforhold. Det er fint å seile i fjorden hvor du ikke driver til Nederland og Shetlandsøyene dersom du ikke riktig klarer å stake ut kursen. Det blåser ikke like heftig og bølgene er ikke fult så store her som på Jæren og Sola i Rogaland og Lista i Vest-Agder. 

LBK ligger tett ved Halden Brygge, som også er et populært startsted for mange funboard / freeride-seilere. 

Blant organiserte aktivitete er kurs for barn og unge, kortkurs for voksne nybegynner (pluss erfarne med rust), brettfestivaler, KM (kretsmesterskap), og torsdagsregattaer.  

 

Bygger interessen for brettseiling

Klubben startet opprinnelig med windsurfing på Sollerudstranda på Lysaker. Senere fikk brettseilerne en avtale med daværende Luftsfartsverket om tilholdssted Rolfstangen på Snarøya hvor vi fortsatt er. Området ble i 2015 regulert til bruk for LBK, og vi har en 40-årig festeavtale om bruk av grunnen med Miljødirektoratet.

Med rundt 400 medlemmer utgjør vår lavterskel- og breddeklubb et riktig stort brettseilermiljø også internasjonalt. Vi gleder oss over at medlemmer også når opp i internasjonale konkurranser.  Enda mer konkurranseorientert er KNS på andre siden av fjorden (no hard feelings).

LBK har en uttalt ambisjon om å bygge interessen for brettseiling som breddeidrett (og eliteidrett) i Norge, også i miljøer som kanskje ikke normalt ville trekkes til organisert idrett.  Ta gjerne kontakt dersom du representerer et slikt miljø

Vi legger stor vekt på HMS og har tre coach-båter liggende på stranda.

 


Dette får du som medlem

• et sosialt brettseilermiljø hvor du er velkommen og kan utveksle erfaringer

• et flott sted å komme seg ut på fjorden

• godt kollektivtilbud og parkeringsplass like ved

• mulighet for oppbevaring av brett og utstyr i containere med lås

• inspirasjon til å utvikle brettferdigheter og –interesser, for eksempel fra koseseiling til regattaseiling

• være del av et veldrevet windsurfermiljø som inkluderer gutter og jenter fra småbarn til godt over 80, og hvor du også kan delta som frivillig i tilretteleggingen av klubbens aktiviteter

• også et til dels internasjonalt miljø

• vindmåler som forteller hvordan forholdene er akkurat nå (ikke værvarsel)

• nettsted med nytt om klubben, aktiviteter, vindmålerlenker m.m.

 

Velkommen til å stikke nedom området en ettermiddag, se og hilse på. Bukta vår er full av ivrige surfere hele uka og sesongen går fra mars-oktober.  Grip fatt i noen, fortell at du er kommet for å høre litt om forholdene og prøv gjerne å få tak i en av våre to hovedtrenere eller en person fra styret.

 

Grasrotandel Norsk Tipping

Gi gjerne din "grasrotandel" fra Norsk Tipping til LBK. 

Gå til denne siden og oppgi organisasjonsnummer: 993336777. Derfra er det nokså selvforklarende inkludert pålogging til kontoen din.