Velg en side
Nå er det realitet. Vindmåler på Sjømerke 12 er på plass. Også Politiet vet om det.

I sommer har det pågått et systematisk arbeid for å få de siste puslespillbrikkene på plass. Bernt har gakket hen til postboksen og hentet dokumenter fra Kystverket, Grim har signert og returnert i to eksemplarer, Thomas har bygget brakett basert på masterutdannelse og deler fra Biltema, og Christian har skrevet på Facebook.

Alt dette førte til det selveste crescendo i går, onsdag 1. august 2017: Vindmåler på Sjømerke 12, rett utenfor Rolfstangen.

Les mer: Vindmåler på Kystverkets sjømerke?

Det er LBK Vindmåler- og webcamgruppe som står bak sensasjonen som nå vil vise forholdene ute i fjorden og ikke inne ved land. Vindmåleren er plassert på metallstang som holder lykten på sjømerket.

– Vi plasserer den her, uttalte Thomas Hauge under den farefulle operasjonen i skumringstiden i går, dog fullstendig innenfor klubbens og det norske idrettssamfunnets HMS-regelverk. Thomas la til:

– Da bør vindmåleren ikke bli påvirket av turbulens fra tårnet.

Vindmåleren står derfor og forhåpentligvis relativt fritt. Den kan bli påvirket ved vestlige vindretninger av skjerming fra stige og metallstang utført i kortenstål, men neppe så veldig.

Thomas og Christian lurer på om den viser litt mer vind enn riktig er. – Dette må vi observere over tid og se om vi eventuelt kan justere, sier de to i kor.

Thomas Hauge klar til innsats med ny vindmåler

Det er Ole-Jacob som i årevis har fektet entusiastisk med armene i retning av den røde staken som tidligere var der ute og påpekt hvor kjekt det ville ha vært med en vindmåler der ute.

Så har altså LBK Vindmåler- og webcamgruppes Underkomité for Vindmåler på Sjømerke 12 grepet fatt i saken og det endatil med politioppmerksomhet. Det er bragt på det rene at politifolka i den tøffe politibåten hadde fått varsler fra naboskapet om klatring på Sjømerke 12, hvorpå båten kruset rundt og bekikket utstyret. Underkomiteen har i dag rapportert til båtfolka at alt er godkjent i alle retninger, beseglet av Grims signatur og det hele.

– Mange lurer nok nå på hva som skjer med den gamle vindmåleren og hva som egentlig vises rundtomkring nå, sier Christian Sømme.

– Målerkonsollet har den velsignete funksjon, at den kan vise mange temperaturmålinger. Dog kan en kun vise én vindmåler av gangen. Derfor har vi nå koblet ut den gamle vindmåler og inn den nye. Med andre ord er det fra nå av Lysakerfjorden Sjømerke 12-vindmåleren som vises på klubbens side og også på Vindsiden som vi samarbeider med.

LBK Vindmåler- og webcamgruppe er i dialog med klubbadministrasjonen om vindmåling i det nye klubbhuset. – Jeg mener bestemt at det er klar sikt ut til merket fra klubbhuslokasjonen. Hvis ikke så vil vi montere en forsterker i flaggstanga, sier Thomas.

Gruppen er spent på hvordan måleren håndterer saltvannssprut og har tanker om å bringe den inn ved sesongslutt.